Potaknuti različitim vremenskim (ne)prilikama oko nas, ovaj tjedan pažnju smo posvetili vremenu.

Kroz zanimljive priče (Kišobran koji nije volio pokisnuti – T. Pokrajac, Oblačasta priča – Z. Vakula i sl.) i svakodnevno promatranje neba, oblaka, njihovih boja, oblika i kretanja, djeca su usvojila spoznaju da vrijeme može biti oblačno, vedro, vjetrovito, suho-vlažno, toplo-hladno. Kroz svakodnevnu zajedničku izmjenu vrtićkog kalendara ponavljali smo dane u tjednu, datum (prepoznavanje broja) i vremensku prognozu.
Raznim stolno-manipulativnim, likovnim aktivnostima i igrama te manipuliranjem predmeta, rezanjem, lijepljenjem, nizanjem kuglica i slamčica na špagu (aktivnost „Kapljice kiše“) djeca su razvijala finu motoriku, preciznost i okulomotornu koordinaciju.

Naročito velik interes djeca su pokazala za eksperimentima u kojima su i sami sudjelovali te pomoću kojih su otkrili zašto pada kiša, od kuda nastaje, što je vjetar te kako nastaje duga. Na naše prozore u sobi postavili smo vrećice s vodom koje smo svakodnevno promatrali i stjecali spoznaju o hidrološkom ciklusu i važnosti vode (kiše) na Zemlji.

Ovaj tjedan obilježili smo i blagdan Svih svetih odlaskom u crkvu gdje je svećenik Ivica Zrno djeci približio pojam i značenje ovoga dana. Nakon ugodnog razgovora sa svećenikom, uputili smo se u dvorište na zajedničku igru, ali i proučavanje boja jeseni te svih promjena u prirodi. Zahvaljujemo se na suradnji
Župnoj zajednici sv. Ladislava kralja u Punitovcima! 😊

Odgojiteljica Marija Opačak

Skip to content