Prosinac je vrijeme zajedništva i radosnog iščekivanja Božića, ali ponajprije i dolaska svetog Nikole. Cvjetići su se na vrijeme pripremili za njegov dolazak i marljivo izradili čizmice za poklone, ali i pokoju šibu! Iz dana u dan iz  naše sobe čula se pjesmica o sv. Nikoli, a djeca su veselo slagala različite slagalice i puzzle, slušala zanimljive priče i pisala pismo u kojemu su se nalazile njihove najveće želje. Prije samoga dolaska obratili su pažnju na svoje ponašanje tijekom godine i zaključili „da su bili jako dobri pa će zato dobiti poklon, ali i da nekad nisu baš slušali mamu i tatu pa bi možda od krampusa mogli dobiti i neku šibu“.

Osim obilježavanja ovoga blagdana, u našem vrtiću započeli smo i s paljenjem svijeća na adventskom vijencu. Djeca su na ovaj način usvojila nazive svake svijeće te su spoznala da nam se paljenjem zadnje svijeće približava sami Božić. Kroz različite likovne aktivnosti izradili smo mnoštvo ukrasa za vrtićko božićno drvce i nadolazeći božićni sajam u selu kojega s veseljem iščekujemo!

Kako bi djeca osjetila pravi blagdanski ugođaj, kroz hodnike našega vrtića svakodnevno se mogao čuti zvuk prigodnih božićnih pjesama.

 

Skip to content