PROJEKTNA DVA TJEDNA ZDRAVLJA U VRTIĆU

U protekla dva tjedna proveli smo projekt zdrave prehrane u našem vrtiću.

Mješovite vrtićke odgojne skupine „Cvjetići“ i „Zvončići“ u suradnji s odgojiteljicama, a ponukani dječjim zadovoljstvom konzumacije raznovrsnog voća za užinu u našem vrtiću, za cilj su postavili upoznati i ostale zdrave namirnice bogate vitaminima, mineralima, proteinima i bjelančevinama. Cilj je bio djeci približiti i potaknuti ih da navedeno uvedu u prehranu.

Zadaća nam je bila svakodnevno ih govorno poticati  te kroz glazbu, istraživačke i radno-praktične aktivnosti osvijestiti zašto je određena skupina hrane važna i zdrava.

Također, kroz aktivnost „Žička mišićka“ potaknuli smo djecu slabijeg apetita na bogatiju i pravilniju ishranu.

Aktivnosti su bile raznovrsne – raspoznavanje voća i povrća, razvrstavanje povrća iznad ili ispod zemlje, ovisno gdje raste.

Istraživali smo i teksturu žitarica, grupirali ih i prebrojavali te smo na taj način naučili njihove nazive.

Pojačano smo provodili tjelovježbu u vrtićkoj dvorani, sa svim elementima tjelesne metodike, a na kraju i tematski završnu igru „Voće ili povrće“ „Mlijeko ili mliječni proizvod“ i „Trčimo kroz polje kukuruza“.

Po okusu  smo pogađali razne mliječne proizvode te smo izradili svoj proteinski napitak i zdrave voćne slatkiše. Slikovni recept napitka djeca su ponijela kući roditeljima u želji da isti naprave i kod kuće.

Likovnim radovima žitarica, životinja koje daju mlijeko, voća i povrća te slikovnim receptima proteinskog napitka uredili smo vrtićke panoe, a ostale fotografije zdravog tjedna pogledajte u ovoj galeriji!

Tjedan zdravlja u vrtiću 2023

Skip to content