Posjet Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske

U osnovnoj školi „Josip Kozarac“ u Josipovcu Punitovačkom otvoren je Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske u sklopu kojega su otvoreni planetarij, zvjezdarnica i senzomotorička soba.
Odgojiteljice starije jasličke skupine „Iskrice“, u suradnji sa psihologinjom vrtića Lucijom Pavin te v.d. ravnateljicom vrtića Mirnom Molnar, organizirale su posjet novootvorenom centru. Prilikom dolaska u školu i centar srdačno nas je dočekala ravnateljica škole Sanja Kanisek Kuric koja nam je poželjela dobrodošlicu i koja nas je vodila u ovom obilasku. Djeca su bila oduševljena sadržajima senzomotoričke sobe te su tamo proveli dio vremena u slobodnim aktivnostima – istraživali su svjetlosne i zvučne efekte, različite teksture i materijale… Dostupni materijali za igru u senzomotoričkoj sobi koje su djeca koristila omogućavaju razvoj djetetovih motoričkih vještina, koordinaciju pokreta i osiguravaju optimalan razvoj djetetove senzomotorike. Osim senzomotoričke sobe, posjetili smo i planetarij gdje smo pogledali projekciju primjerenu dobi djece te zvjezdarnicu. Da su djeca zaista uživala u ovom obilasku i svim aktivnostima potvrđuju i utisci koje djeca prepričavaju i danima kasnije, izražavajući želju za ponovnim odlaskom u školu.

Ovaj posjet svjedoči i o dobroj suradnji između škole i vrtića što stvara povezano okruženje koje podržava cjelovit razvoj djeteta.

     

     

     

   

   

     

   

   

     

     

      

Skip to content