Posjet Osnovnoj školi “Josip Kozarac” Josipovac Punitovački

U četvrtak, 23. svibnja Zvončići su se uputili prema Josipovcu Punitovačkom posjetiti OŠ „Josip Kozarac“. Posjet je organiziran u suradnji sa psihologinjom vrtića Lucijom Pavin, v.d. ravnateljicom vrtića Mirnom Molnar te pedagoginjom škole Adelom Janocik. Pri samome dolasku srdačno nas je dočekala školska pedagoginja, uputila nekoliko uvodnih i toplih riječi budućim školarcima i objasnila što će djeca sve raditi i vidjeti u školi. Zvončići su se na početku udobno smjestili i pozorno slušali sve recitacije i pjesmice koje su školarci pripremili za nas. Djeca su bez imalo straha i oklijevanja hodala školskim hodnicima, proučavala likovne radove na panoima i zajednički komentirala što se sve tu događa:

M.M. „Tu ide moj brat, sad je otišao tamo gore u svoju učionicu.“

K.S. „Pitam se gdje je moja seka. Ona kada puno uči i piše zadaće dobije sve petice.“

S.E. „Ja sam toliko uzbuđen i jedva čekam ići u školu!“

J.P. „Ovo mi je najbolji dan u životu!“

Pravo uzbuđenje tek je uslijedilo. U školi je otvoren Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske u sklopu kojega smo posjetili i planetarij, zvjezdarnicu i senzomotoričku sobu. U planetariju su djeca različitim projekcijama potkrijepila sve ono što smo radili u vrtiću – Sunčev sustav i planete, zviježđa, različita doba dana s obzirom na položaj sunca i sl. Tijekom gledanja mogli su se čuti razni komentari: „Evo vanzemaljci!“ ; „Ovo je zviježđe i mliječna staza.“ ; „Mislim da je ovaj crveni planet Neptun.“ ; „Ma nije, to ti je Mars.“ ; „A ovo je crna rupa, ona sve usisava.“

U senzomotoričkoj sobi djeca su kroz igru istraživala različite svjetlosne i zvučne efekte gdje su pomoću svoga glasa i mikrofona utjecala na promjenu boje, zatim različite teksture i materijale, zidne obloge i taktilne podove, interaktivne tube s mjehurićima, ljuljačke i mnoštvo drugih. Senzomotorička soba djeci omogućuje učiti i napredovati kroz igru, pospješuje koncentraciju, unaprjeđuje komunikacijske vještine te stvara osjećaj sigurnosti i smirenosti, a tako je zasigurno bilo i s našom najstarijom skupinom.

 

Na kraju posjeta pedagoginja je svakom predškolcu uručila papirić s posebnom porukom za dobrodošlicu u školu, a oni su zauzvrat njoj i ravnateljici škole Sanji Kanisek Kuric zahvalili na gostoprimstvu i poželjeli da se ubrzo ponovno sastanemo.

 

Odgojiteljice Marija Opačak i Danijela Čavala

 

     

   

     

     

     

     

     

     

      

      

     

 

 

Skip to content