Odgojiteljica pripravnica Anamarija Kanisek održala je svoje drugo ogledno predavanje u mješovitoj vrtićkoj skupini „Cvjetići“ na temu prometa.
Odgojiteljica odjevena u prometnog policajca u uvodnoj je aktivnosti privukla pažnju i znatiželju djece koja su vrlo aktivno sudjelovala u promišljanjima i razgovoru o prometnim pravilima, znakovima, prometnim sredstvima, sudjelovanju djece u prometu i mogućim opasnostima. Nakon uvodne aktivnosti u sobi dnevnog boravka bili su ponuđeni razni poticaji za istraživanje, kreativno izražavanje, simboličku igru, rano učenje matematike.
Aktivnosti pod nazivima: „Naš avion“, „Boje u prometu“, „Moje neobično vozilo“, „Utrka brodova“, „Istraživanje kosine“, „Slaganje autića“, „Put kući“, „Složi znak“, „Semafor“, „Istražujem promet“, „Provozajmo se autom“, „Putujemo autobusom“, „Moj avion najdalje leti“ i ostalo bile su osmišljene s ciljem poticanja djetetovog tjelesnog, psihomotornog, socio-emocionalnog, spoznajnog razvoja te razvoja govora, komunikacije, izražavanja i stvaralaštva. Osim toga kroz zajedničke aktivnosti djeca su razvijala sposobnost za dogovaranje, suradnju i timski rad.
Rano upoznavanje prometa ključno je za stvaranje sigurnijih i odgovornijih sudionika u prometu u budućnosti.

     

   

     

      

      

     

   

      

     

     

     

 

Skip to content