I ovaj tjedan nastavili smo u proljetnom raspoloženju, ali ovaj put smo se posvetili temi kukaca.
U suradnji s roditeljima stvorili smo naš mali, ali bogati vivarij koji je obogatio naš istraživački centar i koji su djeca svakodnevno znatiželjno proučavala povećalima. Budući da nas je poslužilo lijepo vrijeme, osim proučavanja kukaca u vivariju i knjigama, promatrali smo i hvatali kukce i na našem dvorištu.

Osim toga, upoznali smo kukce i kroz brojalicu “Bubamara”, slušanjem skladbe “Bumbarov let” te kroz kratki igrokaz “Preobrazba gusjenice” pomoću kojih su djeca bogatila svoj rječnik, učila o karakteristikama kukaca, ali i razvijala osjećaj za glazbu i ritam.

Imali smo i pregršt likovnih aktivnosti (oslikavanje hvatača sunca, mobilnih leptirića, puževih kućica, pletenje mreže, modeliranje paukova…) putem kojih su djeca razvijala finu motoriku, maštu i kreativnost te raznih igara (hvatanje kukaca hvataljkama, provlačenje kroz mrežu, skupljanje pčelica…) pomoću kojih su djeca vježbala gađanje mete, puzanje, strpljivost, ponavljala brojanje i boje i još mnogo toga.

Nakon što smo se upoznali s kukcima i obogatili naš vrtić mnoštvom umjetničkih djela, pustili smo kukce iz našeg vivarija natrag u prirodu.

Zahvaljujemo se svim roditeljima na uloženom trudu, suradnji i sudjelovanju u stvaranju vivarija koji je ovaj tjedan u “Cvjetićima” bio glavna atrakcija.

Odgojiteljica Marija Bunarđija

Skip to content