Svake godine u listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Kroz brojne aktivnosti smo se prisjetili da trebamo biti zahvalni za sve što nam naša zemlja daje te ju čuvati i brinuti o njoj. U našoj skupini od 16. do 20. listopada provodili smo različite aktivnosti kroz koje smo se upoznali s procesom nastajanja kruha, od sadnje pšenice pa sve do finalnog proizvoda.

Kroz simboličku igru, pjesme, likovne aktivnosti i edukativne videozapise na zabavan način smo približili djeci kako nastaju proizvodi od brašna.

     

Najviše su uživali u izradi vlastitog kruha i pekarskih proizvoda. Svako dijete je u vrtić donijelo potreban pribor, tako da smo imali na raspolaganju pregršt oklagija, pregača i raznovrsnih modlica za izradu slasnih delicija od naših zlata vrijednih žitarica. Nakon što smo prikupili potreban pribor mogli smo zamijesiti tijesto i prionuti na izradu kiflica, pletenica, kolačića i brojnih drugih ukusnih zalogaja. Također smo u ovotjedne aktivnosti uključili i naše drage roditelje koji su kod kuće zajedno sa djecom mijesili, pekli i izrađivali pekarske proizvode te ih naposlijetku i donijeli u vrtić. Na ovaj način su uveličali našu centralnu proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koja je bila u utorak 17. listopada.

            

 

 

   

Zbog svih vrijednih ruku koje su mijesile, oblikovale i pekle kruh i druge proizvode, naš svečani stol je bio raznovrstan i prepun te spreman da se svi počastimo i uživamo u plodovima zemlje.

Skip to content