U atmosferi iščekivanja nadolazećih blagdana, odgojiteljica u starijoj jasličkoj skupini „Iskrice“ Anamarija Kanisek, u suradnji s psihologinjom Lucijom Pavin, organizirale su Božićnu radionicu za roditelje i njihovu djecu.

Cilj radionice bio je naglasiti važnost trenutaka provedenih zajedno te potaknuti obitelji da aktivno sudjeluju u radostima božićnog razdoblja. Istovremeno, željela se potaknuti kreativnost roditelja i djece te promicati osjećaj zajedništva koji blagdane čini posebnima.

Na radionici su djeca s roditeljima izrađivala božićne ukrase koje će staviti na svoj bor, svijećnjake koji će ukrasiti njihov božićni stol te su odigrali božićni Kahoot kviz za koji su djeca pokazala posebnu zainteresiranost jer je donio i dozu natjecateljskog duha.

Psihologinja Lucija Pavin pripremila je i „Mirisni kutak“ gdje su obitelji međusobno istraživale različite božićne arome. Kroz miris i dodir, prepoznavali su karakteristične božićne mirise popust cimeta, bora… Ovaj senzorni doživljaj dodatno je obogatio njihovo iskustvo i probudio sjećanja na mirise koji su povezani s božićnim razdobljem.

Nakon radionice i svih aktivnosti, roditelji su nastavili druženje u sobi dnevnog boravka, bolje se međusobno upoznali te izrazili želju za više ovakvih radionica. Zahvaljujemo se svi roditeljima koji su bili dio naše prve božićne radionice.

Uživajte u fotografijama 🙂

 

        

         

       

       

       

       

       

 

       

       

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content